dimecres, 19 de desembre del 2012

Menys és més

MENYS ÉS MÉS

M'encanta aquesta frase.
És una frase de Milani.


Lorenzo Milani era un sacerdot que tenia una gran vocació per l’educació.
Va veure la necessitat de crear una escola, l’escola de Barbiana.
Barbiana era una escola que agafava tots aquells nens que tenien problemes escolars i els convertia en grans estudiants. Era una escola on impartien classes al aire lliure des de l’Abril fins Octubre. Era una escola on no existien els suspensos i els deures consistien en estudiar dia a dia.  Els nens no tenien ni dissabtes ni diumenges. L’escola no era avorrida ja que les classes eren variables i dinàmiques.
L’escola lluitava per la igualtat d’oportunitats.
Milani tenia una idea força clara en que els nens havien d’aprofitar tots els dies de la setmana per estudiar. No ho veig una molt bona idea, ja que d’on treuen el temps per jugar? Personalment, crec que els nens necessiten estar fora de l’escola per un temps i dedicar-se únicament a jugar. Però si Milani volia extreure tot allò del nen que l’acabés beneficiant, Barbiana era una bona opció, ja que els nens tenien una oportunitat per aprendre allò que no van poder aprendre en el seu moment, una oportunitat per fomentar el seu potencial i el seu aprenentatge.


Personalment, m'agrada molt aquest pedagog. Crec que va donar l'oportunitat de formar-se a molts nens que ja havien donat per suposat que no aconseguirien aprovar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada