dissabte, 10 de novembre del 2012

PENSANT EN ELS ALTRES


Toshiro Kanamori és un professor enamorat de la seva feina
presenta un documental premiat repetidament per la tendresa a l'hora d'explicar l'aprenentatge en una escola japonesa. "Pensant en els altres" és un càntic a la vida i a la manera d'aprendre a viure. Rodat durant un any a l'escola pública infantil de Minami Kodatsuno, a la ciutat de Kanazawa, d'uns vuit mil habitants, ens ensenya la manera d'aprendre d'uns nens i ens fa pensar sobre l'esperança i la força. Ens mostra també la manera com els nens reaccionen davant de l'ambient d'adults que els envolta i davant dels problemes que angoixen moltes vegades els pares.
Realitzat amb especial cura, amb una gran força, ens dóna lliçons de la manera de viure que, quan ens fem grans, moltes vegades hem deixat pel camí, oblidant conceptes bàsics. 


El que més m'ha impressionat d'aquest video són els sentiments dels nens, la seva tendresa, el seu companyerisme i les seves il·lusions per anar a l'escola.
Els nens acaben apreciant el sentit de la vida, els sentiments dels altres i el respecte mutu. 
Un dels casos que m'ha cridat més l'atenció és el de la construcció de la barqueta. Els nens es passen dies i dies construint una barqueta entre tots per després provar-la a l'aigua. Però abans d’anar-la a provar, un alumne es porta malament a classe i el professor el castiga.
i com reaccionen els seus companys? 

Els seus companys li imploren al professor que el deixi provar la barqueta ja que tots cometem errors. Un dels nens diu que no es just que es quedi castigat després de tot el que ha treballat i fins i tot acaben plorant per ell.
Això és el que m'ha sorprès més. Que els seus propis companys plorin per ell.
Es increïble el vincle que es forma entre els alumnes. un vincle fort, vertader i tendre.


A la classe també hi ha un cas en que un alumne es queda sense pare. Els nens li escriuen cartes per a la seva família, li portes llaminadures a casa i l’ajuden perquè torni a somriure.

Una nena ha de marxar de l’escola i tots els nens li escriuen una cançó perquè mai s’oblidi de la seva classe.
Personalment, crec que una classe unida és el més important per una bona educació.

Aquí deixo el link per si voleu veure el video.
http://www.youtube.com/watch?v=so3Mr-OKG60




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada